Weblog

erkend ambachtsman


de FOD economie heeft onze bakkerij beoordeeld op drie criteria, namelijk 1. het authentieke karakter van uw activiteit, 2. het belang van uw handenarbeid én 3. uw kennis gericht op kwaliteit, traditie, creatie of innovatie en heeft geoordeeld dat wij aan die voorwaarden voldoen om een officiële erkenning tot ambachtsman te krijgen. Dat is uiteraard duidelijk als je kijkt naar al de producten die we dagelijks maken, maar ons vooral in staat stellen om ons duidelijk te onderscheiden van de groot-industrie en vele winkels die brood, chocolade en patisserie verkopen maar dit zelf niet maken.

Weblog

Eindejaarsfolder


De kerstballen hangen in de denneboom, de lichtjes knipperen zachtjes, de stad leeft toe naar het eindejaar.

En dus zijn wij fier u onze eindejaarsfolder te mogen voorstellen!

U kan dit jaar ook online uw bestelling plaatsen.

Weblog

gebruik van broodverbeteraars


Aanleiding voor Tom zijn vraag was deze video over het -vermoeden van- het gebruik van mensenhaar in broodverbeteraars, onder de vorm van L-Cysteïne.

In zoverre dit zou waar zijn, maar dat zou me sterk verwonderen, kan ik wel zeggen dat er in onze broodverbeteraar geen L-Cysteïne zit. En wel hierom.

Reeds geruime tijd werken we bij de bereiding van onze broden met een eigen zuurdesem. Deze desem wordt gemaakt met roggebloem.

Naast de karakteristieke smaak en het heerlijk aroma, zorgt het desem ook voor een betere verwerkbaarheid en langere vershoudbaarheid van ons brood.

Omdat de degen door een snelle verwerking wel afzien tijdens het kneden, voegen we wat broodverbeteraar toe onder de vorm van plantaardige vetten.

We hadden gehoopt in het kader van 'gezond brood' deze vetten te kunnen laten vallen, maar dat is technisch niet haalbaar.