Halverwege


Halverwege tussen kerstdag en nieuwjaar. En nu al wordt het duidelijk dat het een jaar zal worden om niet te vergeten.

Wij hebben, zoals elk jaar, terug een paar nieuwe bûches gelanceerd voor het eindejaar. En daar waar de klanten vroeger veiligheidshalve kozen voor de klassieke slagroombûche of boterroombûche, of voor onze befaamde chocoladebûche, kennen onze nieuwe bûches dit jaar een groot succes. Het is te begrijpen dat er gekozen wordt voor een dessert waarmee men vertrouwd is, waarvan men weet dat alle gasten ze met smaak zullen opeten. Daarom ben ik des te gelukkiger dat mijn klanten mij het vertrouwen geven door toch de nieuwe smaken op tafel te zetten. Het geeft mij een enorme boost om op deze ingeslagen weg door te gaan.

Wat we ook zeker niet snel zullen vergeten is de strenge winter. Het is lang geleden dat de winterse maanden zo wit en koud geweest zijn. Mij ga je zeker niet horen zeggen dat het niet leuk of normaal is. Daarom noemt de winter ook winter. Prachtige landschappen, wandelingen in de kou, eindigen bij het vuur met een tas warme chocomelk, wij pikken het ook graag eens mee.

Maar voor elke zelfstandige zijn net die eigenschappen van de winter toch iets om het hart bij vast te houden. Gelukkig hebben we toestanden zoals in Wallonië, Frankrijk, Duitsland en andere landen hier niet meegemaakt, maar toch bleef het oppassen geblazen op de weg, en zeker op de binnenwegen. En dan broedt de vraag: zullen de klanten er door raken? Zal er winkelverkoop zijn, en zullen de bestellingen überhaubt opgehaald worden? Gelukking liet het weer nog net toe dat de mensen hun boodschappen konden doen. OEF!


Nu zijn we op weg naar het nieuwe jaar. De laatste dagen, de laatste loodjes, ... . Maar we komen er, dankzij de tomeloze inzet van mijn personeel, en de sloten koffie!

Op weg ook naar het grootste project in ons nu bijna acht-jarige bestaan. Maar daarover later meer.

Een spetterend eindejaar, een geweldige start van het nieuwe jaar, en tot hoors!

Groet,

uw bakker