bezoek van de dagelijkse kost opname-crew


Twee weken geleden kregen we bezoek van een cameraploeg voor het één-programma "Dagelijkse kost", voor een opname over rogge.

Vandaag was ie dan op tv: de opname van 4 uur verknipt tot een reportage van 3 minuten. Het was vol spanning uitkijken naar het resultaat, want als je zo een knoert van een camera op u gericht niet gewend bent, dan is het toch maar afwachten hoe je op tv overkomt.

En als ls ik eerlijk mag zijn? Tof! Goed! Alles was goed verstaanbaar en alles wat over rogge moest gezegd worden, is aan bod gekomen.

Twee weken voor de opname had ik een telefoontje gekregen van de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of ik aan "Dagelijkse kost" een woordje uitleg wou geven over rogge. De mensen van VLAM hadden op mijn website gelezen dat ik roggebrood maak, en daar waarschijnlijk ook wel iets over te vertellen had.

En ik had er iets over te vertellen!

Rogge, -bloem en/of -meel, is een fantastich product om mee te werken. Niet zozeer voor de volume van het brood - rogge heeft bijna geen gluten - maar wel voor de smaak, het aroma, de houdbaarheid en de korst. Stuk voor stuk aspecten die belangrijk zijn bij het eten van een goed brood.

Het gebruik van rogge en roggebrood is heel gevarieerd, zoals ook duidelijk was in het receptje van Jeroen Meus: bij een zalig fris, noors slaatje. Ook wij ontdekken nog heel veel mogelijkheden, en wat ik ontdek - en wat lekker is - deel ik  zeker met jullie.

Hou ons dus in de gaten! We blijven vernieuwen.